tiistai 13. marraskuuta 2018

Miksi heittäytyä pilatekseen?

Rovaniemelle on joulukuussa 2018 aukeamassa uusi pilatesstudio, Aitopilates Rovaniemi, jota minulla on ilo alkaa hoitaa yrittäjänä. Idean studiosta on saanut liikkeelle opettajani Kati Pylkkänen. 

Lappilaisille pilatesharrastajille Kati on hyvinkin tuttu mutta sinulle, joka olet tutustumassa lajiin, kerron, että Kati on omistautunut pilatekselle niin kunnianhimoisesti kuin on mahdollista. Hän on ns. 2nd generation teacher ja läpikäynyt muun muassa The Work -koulutuksen Los Angelesissa 1st generation teacher Jay Grimesin ohjauksessa. Katilla on aiemmin ollut pilatesstudio Rovaniemellä mutta muutto sai hänet Kuopioon ja perustamaan Aitopilates-studion Savoon. Samalla kuitenkin mielessä kypsyi ajatus tytäryrityksestä Rovaniemelle. Mistä idea syntyi? Kysytään Katilta itseltään. Ja nyt kun olemme linjoilla, otamme ammattilaiselta myös vinkit pilatesharrastajille ja teille, jotka harkitsette lajin aloittamista.


Mistä sait idean laajentaa toimintaa Rovaniemelle?

Kati Pylkkänen
- Laajentumisajatus alkoi muhia mielessä aika pian Rovaniemeltä lähtemisen jälkeen. Olin tehnyt vuosia pitkäjänteistä työtä ja saavuttanut vahvan klassisen pilateksen harrastajapohjan. Sain tasaisesti viestiä ex-asiakkailtani siitä, että studion loppuminen jätti pilatesaukon ja se harmitti. Sattumien kautta entisen studioni tila vapautui ja vinkkasin saman tien pitkäaikaiselle asiakkaalleni, Kati Kuhalle, joka oli ollut myös studiollani ohjaajana, että nyt olisi tuhannen taalan paikka tuoda klassinen pilates takaisin Rovaniemelle. Hän oli mielestäni ainoa, jolla oli asiantuntemusta, ymmärrystä ja halua kehittää osaamistaan siihen mitä klassisen studion pitäminen vaatii. Onneksi Katilla oli samat ajatukset ja tässä ollaan!


Millainen harjoittelu on laadukasta? Ja kuinka usein täytyisi harjoitella, jos haluaa huomata muutoksia kehossa?

- Pilatekselle täytyy antaa aikaa ja ymmärtää, ettei se ole pikakurssi. Tänä päivänä meidän oman kehon tuntemus on syystä, jos toisesta usein kadoksissa ja kehon antamia viestejä ja tuntemuksia ei osata tulkita. Jos haluaa oikeasti muutosta, harjoitusmäärän tulisi olla 2-3 kertaa viikossa. Mutta toki, jo yksi kerta viikossa tuo mukanaan paljon hyvää. Tärkeää onkin se, että jokainen löytää itselleen ja elämäntilanteelleen sopivan harjoitusrytmin ja pitää siitä kiinni.


Miten pilatesharrastuksessa pääsee alkuun?

- Alkuun pääsee löytämällä hyvä ohjaaja, joka ymmärtää pilatesmetodin ja sen kokonaisvaltaisuuden. Sanoisin myös sen, että pilateksesta kuulee useita hieman väärinymmärrettyjä asioita. Pilates on ennen kaikkea aktiivista liikettä, joten riittää, että olet valmis liikkumaan ja oppimaan uutta.


Millaista pilatesharjoittelu on parhaimmillaan?

- Harjoittelu on parhaimmillaan sitä, että se haastaa, antaa onnistumisia, on vahvaa ja monipuolista liikettä, joka tuo hyvää oloa ja voittajafiiliksen.


Mitä kaikkea olet itse pilateksesta saanut?

- Äärettömän paljon ja se antaa joka päivä edelleen jotain uutta. Ensinnäkin se poisti säännöllisen ja pitkäjänteisen työn kautta skolioosin tuomat alaselkäkivut, jotka eivät ole vaivanneet vuosiin. Pilates antaa myös paljon muutakin kuin fyysistä paremmuutta ja vahvuutta. Jokainen harjoituskerta on minulle itselleni. Silloin kaikki ulkopuolinen unohtuu ja saan sen ajan keskittyä vain siihen, miltä kehossa siinä hetkessä tuntuu ja tehdä harjoituksen sen päivän tarpeiden mukaan. Uskon, että pilateksen myötä stressi pysyy poissa, koska saan useamman oman ajan viikossa harjoituksien myötä. En ole koskaan ollut sairauslomalla yli kahdeksan vuotisen yrittäjyyden aikana (tai aikaisemminkaan) ja uskon, että pilateksella on jotain tekemistä tämän kanssa…


Miltä kuulostaa? Jos innostuit, hyvä niin, sillä Aitopilates Rovaniemessä on mahdollisuus harjoitella pilatesta säännöllisesti. Tunteja on lähes jokaisena päivänä niin tutustujille kuin pitkään harrastaneillekin. Lisäksi Kati Pylkkänen reissaa Kuopiosta Rovaniemelle ohjaamaan workshopeja useamman kerran vuodessa. Kun haluat pysyä ajan tasalla workshopeista ja muista studion tapahtumista, tilaa uutiskirje Aitopilates Rovaniemen etusivulta

t. ohjaajasi Kati Kuha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ensimmäiset sekunnit ratkaisevat pilateksessa

Ensimmäiset 10 sekuntia ja hyppy ulos mukavuusalueelta, ovatko siinä tärkeimmät lähtökohdat harjoituksen onnistumiseen? Mietimme muun muassa...